8.2.2019

Elvera Oy on perustanut yhdessä kolmen kaakkoissuomalaisen sähköverkkoyhtiön kanssa uuden verkon valvontaa ja käyttö- ja kunnossapitopalveluita tuottavan yhtiön. Perustettava yhtiö on ensimmäinen yhtiö Suomessa, joka toimii tällä palvelukokonaisuudella.

Elvera Oy toimii yhtiön pääomistajana 40 prosentin osuudella ja sähköverkkoyhtiöt - Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy, Järvi-Suomen Energia Oy - omistavat kukin 20 prosenttia yhtiöstä. Perustettavan yhtiön kotipaikka on Mikkeli ja toimitusjohtajaksi on valittu Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n käyttöpäällikkö Harri Nummenpää. Uuden yhtiön nimi julkaistaan myöhemmin ja toiminta käynnistyy lähikuukausina.

Maakunnallisesti omistettu yhtiö tuo tehokkuutta toimintaan

Perustettavassa yhtiössä yhdistetään sähköverkkoyhtiöiden verkonvalvonta ja -käyttö. Uusi yhteistyömalli tehostaa mm. häiriönselvitystä. Valvottavan sähköverkon yhteinen pituus on 45 000 km ja siihen liittyneitä asiakkaita on yhteensä 260 000. Tehtävänä on entiseen tapaan turvata energian mahdollisimman keskeytyksetön jakelu. Verkostoinvestoinnit ja verkon kunnossapito tuovat työtä yhtiöiden toiminta-alueille. Vahva maakunnallinen omistus pitää huolta siitä, että paikalliset arvot otetaan huomioon toiminnassa ja toiminnan hyöty kohdistetaan omalle alueelle.
 
Uusi yhtiö vastaa myös tulevaisuuden haasteisiin. Suuret investoinnit sähköverkkoon vaikuttavat myös valvomotoiminnan kehittämiseen. Häiriöitä aiheuttavia toimintoja on tulevaisuudessa nykyistä vähemmän maakaapeloinnin lisääntyessä, mutta valvonta- ja korjausvalmiutta sekä riittävää asentajien ja kaluston määrää on silti pidettävä yllä.

Käynnistysvaiheen jälkeen yhtiön tarkoituksena on myydä infraverkkojen valvonta- ja kunnossapitopalveluita myös omistajayhtiöiden ulkopuolelle.

Verkostoidu kanssamme

Elveran verkostot löydät myös LinkedInistä.

Elvera Linkedinissä