11.12.2020

Elvera Oy ulkovalaistusverkon urakoitsijaksi Kuopioon vuoden 2021 alusta

Kuopion kaupunki järjesti kesällä 2020 Kuopion Sähköverkko Oy:n kanssa tehtäviin yhteishankintoihin ulkovalaistuksen hankintakilpailun. Kilpailun tuloksena kaupunki allekirjoittaa sopimuksen Elvera Oy:n kanssa.

Kuopion kaupungin rooleista kilpailutuksen kohteena olivat ulkovaloverkon uudis- ja saneerauskohteiden rakentaminen, ulkovaloverkon suunnittelu sekä ulkovaloverkon ylläpito. Keskeisiä kohteita ovat esimerkiksi kadut, puistoväylät ja puistot.

Kuopion Sähköverkko Oy:n tehtävistä sopimukseen sisältyy investointikohteiden rakentaminen, liittymärakentaminen, mittaus- ja asiakaspalvelutehtävät, vianhoito ja vikavalmius sekä jakeluverkoston kunnossapitotarkastukset ja korjaukset.

Ulkovalaistuksen urakoinnista ja muihin ennalta sovittuihin kohteisiin sopimuksen allekirjoittivat Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen ja kaupunkiympäristön palvelualueelta kaupungininsinööri Ismo Heikkinen.

– Kaupunki tarvitsee sopimusta voidakseen teettää ulkovalaistukseen liittyviä töitä yhtä aikaa sähköverkkotöiden kanssa, kertoo kaupungininsinööri Ismo Heikkinen.

Yhteisrakentamiskohteissa yhteisen sähköurakoitsijan käyttö on kustannustehokasta. Myös maaseutukohteissa työt pyritään yhdistämään alueen sähköverkon rakentajan kanssa.

–  Kumppanuudet Kuopion kaupungin ja Kuopion Sähköverkko Oy:n   kanssa on meille ja Kuopion toimipisteellemme tärkeä asia. Sopimuksien ansiosta työllistämme tulevana vuonna yli 20 henkilöä Kuopiossa alihankkijoiden lisäksi, kertoo Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen. Kuopio ympäristöineen on vireä talousalue. Haluamme olla mukana yhteistyössä alueen elinvoiman rakentajana ja ylläpitäjänä.

Sopimus tehdään sopimuskaudelle 1.1.2021 – 31.12.2023.