18.6.2020

Kuopion Sähköverkko Oy ja Elvera Oy yhteistyöhön

Kuopion Sähköverkko Oy:n uutena palveluntoimittajana vuoden vaihteessa aloittaa Elvera Oy. Kuopion Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Kari Väänänen ja Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen allekirjoittivat torstaina 18.6.2020 yli 10 miljoonan euron arvoisen rakentamissopimuksen. Sopimus kattaa sähköverkon rakentamisen, ylläpidon ja viankorjauksen palvelut ja se alkaa 1.1.2021.

– Elverasta saamme tähän hetkeen innostavan kumppanin. Asiakastarpeet ovat murroksessa, mikä vaatii sähköverkolta varmuutta ja uudentyyppistä kehittämistä. Elveralla on kokemusta ja osaamista sähköverkkojen rakentamisesta, minkä lisäksi heillä on vahva tahto kehittää toimintaa yhteistyössä kanssamme, kertoo Kuopion Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Kari Väänänen

– Elveran perinteinen toiminta-alue on ollut Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Nyt uuden palvelusopimuksen myötä toimintamme saa jalansijan Kuopiossa. Näemme Kuopion ja sen ympäristön erinomaisena mahdollisuutena toiminnan kasvattamiseen. Samalla voimme tarjota nykyisiä palveluita myös muille Ylä-Savon ja Pohjois-Karjalan asiakkaillemme. Tarjoamme palveluja Kuopioon perustettavasta toimipisteestä ja työllistämme paikallisia osaajia, toteaa Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen.

– Elveran Kuopion toimipiste edesauttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme sekä verkoston rakentamisen että vian korjauksen parissa Itä-Suomessa. Myrskyt ja lumikuormat sattuvat harvoin samaan aikaan koko Suomeen, joten resurssien siirto mahdollistaa tehokkaan häiriöiden korjauksen, mikä on tärkeää myös sähkön toimitusvarmuuden kannalta. Kaapelivikojen, lumikuormien, myrskytuulten aiheuttamien jakeluhäiriöiden korjauksessa ja verkon rakentamisessa tarvitaan ammattitaitoisia henkilöitä ja työhön sopivaa kalustoa”, Nieminen jatkaa.