1.4.2021

Lappeenrannan Energiaverkot ja Elvera syventävät yhteistyötään sähköverkon suunnittelussa

Lappeenrannan Energiaverkkojen sähköverkkojen verkostosuunnittelun uutena palveluntuottajana toimii 1.4.2021 alkaen Elvera. Energiaverkkojen nelihenkinen verkostosuunnittelun henkilöstö siirtyy samalla päivämäärällä liikkeenluovutuksen yhteydessä Elveralle vanhoina työntekijöinä.

Lappeenrannan Energiaverkkojen toimitusjohtaja Arto Taipale kertoo, että Elvera on alan suurimpia toimijoita Suomessa ja luo siten hyvät edellytykset laajentaa yhteistyötä Lappeenrannassa:

– Isommalla toimijalla on riittävät resurssit kehittämään uusia palvelutuotteita yhdessä meidän kanssamme. Meillä on ollut aiemminkin laajaa yhteistyötä Elveran kanssa niin verkonrakennuksen kuin verkoston kunnossapidon parissa.

Energiaverkkojen sähkön neljä verkostosuunnittelijaa siirtyvät Elveralle huhtikuun 1. päivänä tehtävän liiketoimintakaupan yhteydessä.

– Lappeenrannan Energiaverkot keskittyy jatkossa entistä enemmän verkosto-omaisuuden hallintaan ja hankkimaan verkonrakentamis- ja saneerauspalveluita aikaisempaa suurempina kokonaisuuksina, toimitusjohtaja Taipale toteaa yhtiön suunnitelmista.

Sähköverkon suunnittelua Lappeenrannasta koko Suomeen

Elveran perinteinen toiminta-alue on ollut vahvasti Itä- ja Kaakkois-Suomessa, mutta toiminta on laajentunut jo kaikkialle Suomeen. Liiketoimintakaupan myötä Elvera vahvistaa Lappeenrannan toimipisteensä suunnitteluosaamista palkkaamalla neljä sähkön verkostosuunnittelun ammattilaista.

– Tämän jälkeen Elveralla pystymme Lappeenrannan toimipisteestä käsin tuottamaan sähköverkon suunnittelupalveluja niin Lappeenrannan Energiaverkoille kuin muillekin asiakkaillemme, toteaa puolestaan toimitusjohtaja Arto Nieminen.

Nieminen toivottaa Energiaverkkojen suunnittelijat tervetulleeksi Elveralle:

– Lämpimästi tervetuloa vahvistamaan edelleen kasvavaa asiantuntijajoukkoamme ja jatkossa suunnittelemaan sähköverkostoa kaikkialle Suomeen!

Lappeenrannan Energiaverkot Oy vastaa energian ja veden siirtämisestä asiakkaille sekä huolehtii, ylläpitää ja kehittää energia- ja vesiverkkoja. Yhtiö perustettiin vuonna 2006, jolloin siihen siirrettiin sähkön, kaukolämmön ja maakaasun jakeluverkostot. 1.3.2011 Lappeenrannan Energian ja Lappeenrannan Veden fuusiossa yhtiöön siirrettiin vesihuollon puhtaan veden ja jäteveden verkostot ja näihin liittyvät laitteistot. Toiminnan lähtökohtana on korkealaatuisen ja häiriöttömän energian ja veden toimittaminen asiakkaille taloudellisesti ja ympäristönäkökohdat huomioiden. Lappeenrannan Energiaverkkojen asiakkaat nauttivat luotettavista ja älykkäistä verkostoista, joiden toimintavarmuus ja turvallisuus ovat tulevaisuudessa maailman kärkiluokkaa. Tehokkaat verkostot mahdollistavat kehityksen kohti älykästä yhteiskuntaa ja kohti kestävän kehityksen älykkäitä koteja.