8.9.2023

Työturvallisuudesta emme tingi

Työturvallisuus on Elverassa prioriteetti numero yksi. Olemme tehneet systemaattista työtä turvataksemme henkilöstömme kaikissa olosuhteissa ja kaikissa tehtävissä. Valitettavasti välillä on silti tilanteita, joita ei pysty ennakoimaan ja joihin on vaikea varautua.

Meillä sattui viime viikolla vakava työtapaturma. Myrskytuhojen raivaus- ja korjaustöissä asentajamme loukkaantui jäätyään kaatuvan puun alle. Tutkimukset onnettomuudesta käynnistettiin saman tien, ja saimme tarkan selvityksen turmaan johtaneista tapahtumista. Huolimatta siitä, että työturvallisuusohjeita noudatettiin ja suojavälineitä käytettiin, luonto pääsi yllättämään vakavin seurauksin. Teimme välittömästi tarkennuksia jo ennalta tarkkoihin työturvallisuusohjeisiin.

Työtapaturman vakavuus kosketti koko henkilöstöämme. Harmitti, itketti, tiedotettiin, koottiin porukkaa yhteen purkamaan tuntoja, tarjottiin keskusteluapua työterveyspalvelujen kautta. Silti mikään ei poista sitä huolta, jota tunnemme loukkaantunutta työkaveriamme ja hänen läheisiään kohtaan.

Tapaturmasta ei välttämättä haluaisi uutisoida, mutta käytämme mahdollisuuden korostaa työturvallisuuden merkitystä ja tilanteiden ennakointia kaikille työnantajille ja toimijoille, jotka toimivat vastaavissa hankalissa olosuhteissa. Emme halua vastaavia työtapaturmia kenellekään.